N** s******'s avatar'
N** s******•1 hari yang lepas inMauTanya

pertanyaan untuk kepastian

Nak tanya sekiranya saya baru bekerja dalam masa sebulan lebih dan saya berikan notis berhenti 24 jam atas alasan tertentu , adakah saya tidak berhak mendapatkan gaji ter... Baca lagi
0
N**** A** R****'s avatar'
N**** A** R****•2 hari yang lepas inResignation Concerns

Majikan surh berhenti kerja sebab bersalin

Secara kebetulan 2 org ofismate saya pregnant due pun dekat2, 1 lagi baru accident agak teruk dan dapat HL yg agak lama. Tapi untuk 2 ofimate saya yang pregnant tu hr sur... Baca lagi
0
N**** A** R****'s avatar'
N**** A** R****•2 hari yang lepas inOther Job Search Problems

Gap Berhenti Kerja 4 tahun ada ke yang nak ambil kerja?

Slm perkenalan semua harap min approve. terjumpa group ni dr linkedin masa cari2 keje x ada nk diluah pun cuma nk minta pendapat umr saya dh lanjut 37 thn ni dah dh dekat... Baca lagi
0
N**** A** R****'s avatar'
N**** A** R****•2 hari yang lepas inMauTanya

Tak boleh pergi luar negara aada tunggakan ptptn

Saya baru dapat kerja di syarikat jepun sebagai product engineer…mmg masa interview dia kata akan ulang alik training di jepun…baru2 ni saya kena pergi jepun tapi tak bol... Baca lagi
0
S*** K********'s avatar'
S*** K********•3 hari yang lepas inMauLuah

Berhenti kerja tak hantar notis

kalau tempat kerja aku stress sgt kerja melampau org ats dari management sampai boss kerah teruk smpi aku rasa mcm dh tk betul slh ke klu aku cbut je dr sini. blh kena sa... Baca lagi
0
S*** K********'s avatar'
S*** K********•3 hari yang lepas inConflict with Boss

Majikan tak carum epf dan socso

Slm sy nak share sy baru dpt tahu selama 6thn kerja kat company ni rupa2nya boss tak pernah buat caruman epf socso walaupun dlm slip gaji ada tolak. Rasa kecewa sgt sbb b... Baca lagi
0
S*** K********'s avatar'
S*** K********•3 hari yang lepas inMauTanya

Anak kena hfmd dapat quarantine order

Saya ada anak umur 2 tahun tapi kena hfmd dan ada dapat quarantine order dari kkm selama 10 hari. HR ada call bagitau akan tolak 10 hari dari annual leave saya sebab quar... Baca lagi
0
Sheikh Mohammad Owais Qarnie's avatar'
Sheikh Mohammad Owais Qarnie•3 hari yang lepas inMauTanya

Diberhentikan serta merta tanpa notis

Assalamualaikum..saya ingin meluah & bertanya..Saya dibuang kerja kerana bergaduh..dikatakan yg pergaduhan kami dirakam & viral tapi saya sendiri belum nampak lag... Baca lagi
0
S*** K********'s avatar'
S*** K********•3 hari yang lepas inOffice Problem

Kena kerja 2 minggu tanpa diberi cuti

Saya kerja kilang ****** tapi pekerja kena kerja dua minggu berterusan tanpa boleh cuti tapi gaji macam gaji basic 1 bulan. Apa tindakan yg boleh saya buat kalau saya nak... Baca lagi
0
S*** K********'s avatar'
S*** K********•3 hari yang lepas inMauLuah

Majikan potong gaji ot sebab lambat datang kerja

Kalau pekerja lewat sejam, boleh ke majikan potong sejam ot pekerja yang ada? Mohon pencerahan siapa2. TQ

 
0
S*** K********'s avatar'
S*** K********•3 hari yang lepas inMauTanya

Boleh ke kerja dua kerja dalam masa yang sama?

Kalau saya ada kerja full time tapi WFH adakah ia akan jadi masalah kalau saya ada kerja full time tempat lain juga? Maksudnya adakah saya akan ada 2 caruman KWSP dan SOC... Baca lagi
0
N******** S*****'s avatar'
N******** S*****•4 hari yang lepas inMauTanya

Reject Confirmation Letter

assalamualaikum and hi, saya dah kerja kat company ni 5 bulan lebih so masih dalam prohibition and next month 6 bulan dah kerja so akan dapat confirmation, boleh ke saya ... Baca lagi
0
N******** F****** A**** K****'s avatar'
N******** F****** A**** K****•5 hari yang lepas inOther Workplace Issue

Cuti Ganti Dihalang Majikan: Hak Pekerja dan Tindakan Yang Boleh Diambil (Management Level Gaji Lebih RM4,000)

salam sejahtera, sy management level gaji lebih 4k. soalan sy telah bekerja lebih masa dan berhak mendapat cuti gantian. selama tempoh jam saya bekerja itu telah kiraan c... Baca lagi
0
N******** F****** A**** K****'s avatar'
N******** F****** A**** K****•5 hari yang lepas inMauTanya

Cuti Hospitalisasi Melebihi 60 Hari Untuk Rawatan Kanser

Salam semua saya nak tanya sangat sangat tentang hospitalization leave. HL saya 60 hari tapi dalam kes saya, saya ada cancer jadi saya ada recovery after operation kemudi... Baca lagi
0
N******** F****** A**** K****'s avatar'
N******** F****** A**** K****•5 hari yang lepas inTermination Rules

Bolehkah Saya Berhenti Kerja Dengan Notis 24 Jam Walaupun Kontrak Menyatakan 2 Bulan?

Saya dah bekerja di syarikat ni selama 1 tahun 5 bulan. Dalam confirmation letter staff kalau nak resign notis 2 bulan. Tapi sekarang saya ada tawaran kursus dan ingin ke... Baca lagi
0