N** A** F****** I*******'s avatar'
N** A** F****** I*******13 jam yang lepas inAbout Job Interview

Meminta tips jawapan untuk soalan interview

bagaimanakah cara menjawab soalan interview berkaitan:adakah anda rela untuk relocate? berapakah salary range yang anda inginkan? (saya apply kerja sebagai site engineer ... Baca lagi
0
N******* A**** W****'s avatar'
N******* A**** W****16 jam yang lepas inMauTanya

Notis 1 bulan bekerja

hi ,saya nak tanya sekira nya saya hantar notis sebulan bermula 20hb/7 dan cuti saya berbaki lagi 9hari bila last day saya bekerja? biasa pihak majikan akan tolak terus b... Baca lagi
0
Y*'s avatar'
Y*1 hari yang lepas inAbout Offer Letter

Company Required Re-sign Employment Letter !!!

Previously, the company had implemented a new policy on the employee salary. They divided our salary into 60%, 10% and 30%. 60% is the fixed amount that will be paid each... Baca lagi
0
F****** N*****'s avatar'
F****** N*****4 hari yang lepas inMauTanya

Prosedure sambung belajar dalam perkhidmatan awam

Salam. Saya mau tanya, saya bekerja dalam perkhidmatan awam dan sambung belajar tetapi terlepas pandang untuk kebenaran / Kelulusan belajar dari jpn. Tetapi sebelum belaj... Baca lagi
0
n*********** n*****'s avatar'
n*********** n*****4 hari yang lepas inMauTanya

TIDAK BERHASRAT MENYAMBUNG KONTRAK

Selain menjalankan tugas hakiki saya, saya juga telah diarahkan untuk menanggung kerja-kerja bagi jawatan lain yang mana telah diberikan tempoh. tempoh menanggung tersebu... Baca lagi
0
H****** h*****'s avatar'
H****** h*****4 hari yang lepas inMauTanya

Warning letter dipindahkan ke cawangan lain.

Saya nak tanya. Office mate dapat surat amaran dan dipindah ke cawangan lain disebabkan dia alih/rombak kedudukan meja dalam department. Tapi sebelum tu dah mintak permis... Baca lagi
0
M*** h****'s avatar'
M*** h****5 hari yang lepas inAbout Job Interview

Macam mana HR company cek biodata saya

Saya ingin pencerahan tentang permasalahan tingkah laku di tempat kerja lama yang terbawa2x ke tempat kerja baru yg menjadi aib bagi sya bahkan saya sambung belajar pun m... Baca lagi
0
N**** A****** Z*********'s avatar'
N**** A****** Z*********5 hari yang lepas inMauTanya

Perubahan Contract tanpa persetujuan

Salam sejahtera. Company sy mengamalkan ikat contract 2 tahun kepada semua staff.Setelah dua tahun bekerja sebagai admin exec, sy telah bersetuju utk menyambung contract ... Baca lagi
0
M******* S***** A**** B** S*******'s avatar'
M******* S***** A**** B** S*******1 minggu yang lepas inResignation Concerns

Notis berhenti kerja

Selamat sejahtera, saya ada satu soalan. Saya telah menghantar notis berhenti kerja ubtuk 2 bulan tetapi saya secara tiba-tiba perlu berhenti seminggu lebih awal daripada... Baca lagi
0
S*** D****'s avatar'
S*** D****1 minggu yang lepas inMauTanya

atasan suruh cuti tanpa gaji

saya nak tanya?saya sudah sign kontrak, dlm kontrak cakap kerja 6 hari dalam seminggu. semua staf dah ada jadual cuti setiap minggu, macam saya hari selasaTapi pihak atas... Baca lagi
0
N** M****** I*****'s avatar'
N** M****** I*****1 minggu yang lepas inMauLuah

Bos Suka Kacau Time Cuti

hi nak meluah... bos i ni jenis suka kacau staff dia even weekend. kadang tu dah spend time dengan family pun macam dah takde masa sebab sibuk buat kerja. dahlah taknak b... Baca lagi
0
N** M****** I*****'s avatar'
N** M****** I*****1 minggu yang lepas inMauTanya

Bos Bekukan Cuti Tahunan

salam nak tanya soalan. boleh ke bos bekukan cuti tahunan staff nya? sebab bos saya ni tiba-tiba bekukan cuti kami semua, dia cakap kami tak boleh cuti langsung bila dita... Baca lagi
0
N** M****** I*****'s avatar'
N** M****** I*****1 minggu yang lepas inMauLuah

Bos Gunakan Budak Intern

nak meluah, saya ada intern kat satu tempat ni nak dekat 5 bulan dahlah. tempat saya intern ni lebih ramai intern daripada pekerja tetap, masalah kat office ni banyak san... Baca lagi
0
N** M****** I*****'s avatar'
N** M****** I*****1 minggu yang lepas inMauTanya

Diminta Bekerja Lebih Masa

hi saya ada soalan dan saya nak tahu jawapannya kalau boleh. bos mintak saya kerja lebih masa tapi dia cakap dia akan bayar OT tapi bos just cakap mulut je takde hitam pu... Baca lagi
0
N** A***'s avatar'
N** A***1 minggu yang lepas inTermination Rules

Pekerja melakukan kerja semasa tempoh penggantungan sebelum tarikh "domestic inquiry" dilaksanakan

Majikan mendapat laporan bahawa seorang pekerja telah melakukan salah laku. Majikan memberi notis penggantungan dengan separuh gaji selama 2 minggu dari 1/5/2024 hingga 1... Baca lagi
0