S*** K********'s avatar'
S*** K********3 hari yang lepas inMauLuah

Berhenti kerja tak hantar notis

kalau tempat kerja aku stress sgt kerja melampau org ats dari management sampai boss kerah teruk smpi aku rasa mcm dh tk betul slh ke klu aku cbut je dr sini. blh kena sa... Baca lagi
0
S*** K********'s avatar'
S*** K********4 hari yang lepas inMauLuah

Majikan potong gaji ot sebab lambat datang kerja

Kalau pekerja lewat sejam, boleh ke majikan potong sejam ot pekerja yang ada? Mohon pencerahan siapa2. TQ

 
0
S*** K********'s avatar'
S*** K********1 minggu yang lepas inMauLuah

pemandu lori kerja lebih 12 jam

aku pemandu lori sampah yang bekerja lebih 12 jam satu hari..adakalanya cuti umum pon bekerja yang hairan nya syarikat tmpt aku bekerja ni hanya bayar gaji untuk cuti umu... Baca lagi
0
N** A**** A***** B**** A****'s avatar'
N** A**** A***** B**** A****2 minggu yang lepas inMauLuah

Mencari Kerja tetap

salam, saya sekarang ni berkerja sebagai admin di salah sebuah pejabat kerajaan dan jawatan saya skrng ni sebagai kontrak. sekarang ni saya bertugas hampir 2 tahun dan me... Baca lagi
0
N** D******* '****** B**** K****** Z****'s avatar'
N** D******* '****** B**** K****** Z****3 minggu yang lepas inMauLuah

Terlambat tak utk start New Life

Sorry, ni bukan pasal kerja tp pasal study. Saya dh quit Degree sedangkan saya dah final year sbb nak fokus pd recovery kesihatan. Sepanjang belajar Degree tu, saya asyik... Baca lagi
0
a*** a****'s avatar'
a*** a****3 minggu yang lepas inMauLuah

cara nak minta naik gaji ye dari HR/Boss

Macam mana cara nak minta naik gaji ye dari HR/Boss. Saya kerja sorang. Semenjak anak sekolah situasi kewangan memang jatuh teruk, dengan barang2 makin mahal, memang tera... Baca lagi
0
N** M****** I*****'s avatar'
N** M****** I*****4 minggu yang lepas inMauLuah

Boleh buat kerja macam ni?

hi saya nak meluah, tempat saya kerja ni okay je semua sangat okay. the people, the working environment semua okay. tapi saya agak turn off dengan cara leadership kat sin... Baca lagi
0
S*** R*****'s avatar'
S*** R*****4 minggu yang lepas inMauLuah

Perlu cari kerja lain ke macam mana?

Kerja ok, bos ok, gaji ok. Tapi knowledge development tak berapa baik la. Superior selalu buang task dekat saya. Perlu cari kerja lain ke macam mana? Sekarang kerja engin... Baca lagi
0
S*** A***** B**** A********'s avatar'
S*** A***** B**** A********1 bulan yang lepas inMauLuah

Tersedar ada buat silap masa kerja

Hi MauKerja,Saya nak meluahkan kegusaran saya. Saya baru sedar yang saya ada buat silap dalam kerja. Rasa sangat takut dan risau confirm manager dan senior akan marah say... Baca lagi
0
M******* Z******** B** H****'s avatar'
M******* Z******** B** H****1 bulan yang lepas inMauLuah

9 bulan tanam anggur , dah apply kerja asyik tak dapat je

hi , saya fresh grad yg dah 9 bulan tanam anggur. ada sesiapa boleh kasi tips tak?kadang down sbb kenapa lama sangat nak dapat kerja. adakah ini normal? saya rasa mcm kos... Baca lagi
1
Tee Han Keong's avatar'
Tee Han Keong1 bulan yang lepas inMauLuah

Kerja Luar Bidang dari apa yang kita belajar

Hi semua , Nak Tanya . How Do you Ace in Interview kerja Yang lari dari Bidang yang kita Belajar ?

 
0
S*** R*****'s avatar'
S*** R*****2 bulan yang lepas inMauLuah

Kesian Siapa Dapat Bos Macam Ni

Kesian Siapa Dapat Bos Macam Ni
Aku ada tertgk dkt social media yg majikan sanggup issue termination letter sbb katanya diorg disappointed dkt batch intern diorg. Aku cam terkedu bila baca chat ni. Cam ... Baca lagi
2
D***** M********'s avatar'
D***** M********2 bulan yang lepas inMauLuah

Job description terlalu banyak tapi underpaid

Saya kerja sebagai admin di sebuah company kecil. Dah 2 tahun lebih kerja siniStart kerja sebagai fresh graduate First2 boss offer jadi office person jaga admin.Lama2 jad... Baca lagi
1
A******* * M******* S****'s avatar'
A******* * M******* S****3 bulan yang lepas inMauLuah

Rasa bersalah nak berhenti sebab dapat better offer dari segi gaji, sebab kerja sekarang baru sebulan kerja, normal rasa macam ni? Sebab environment ok cuma gaji biasa je

 
1
N** F**** S******'s avatar'
N** F**** S******3 bulan yang lepas inMauLuah

Gaji pekerja kontrak kena hold selama berbulan-bulan selepas masuk kerja. Perkara ini tiada dalam offer letter & tidak dimaklumkan ketika sign perjanjian.

Saya baru sahaja masuk kerja di salah sebuah instituisi perbankan sebagai teller. Kontrak saya adalah selama setahun. Dalam offer letter saya, tidak dinyatakan secara det... Baca lagi
1