N** A*** I****** B**** M*** N****'s avatar'
N** A*** I****** B**** M*** N****2 minggu yang lepas inAbout Salary & Benefits

MACAM MANA KIRA GAJI

gaji saya RM2100tapi bulan ni saya kerja 19 hari ja(termasuk public holiday)sepatutnya gaji saya RM1,734.38 la kan?tapi saya dapat RM1,567.75saya tanya and dorang cakap d... Baca lagi
0
A***** A****'s avatar'
A***** A****2 minggu yang lepas inAbout Salary & Benefits

Gaji tak masuk lagi hm

Saya nak bertanya, saya kerja dengan sebuah syarikat ni selama sebulan 7hari, pastu sebulan gaji dah masuk tapi 7hari gaji dia tidak masuk lagi dan kadar jumlah gaji pun ... Baca lagi
0
N*******'s avatar'
N*******1 bulan yang lepas inAbout Salary & Benefits

Gaji sikit walaupun ada degree

Saya ada degree in medical lab, handle sampel pesakit almost 50-100 everyday. Imagine you belajar susah with student loan but most company only offer 1.8k - 2.5k. Tapi ke... Baca lagi
0
C*****'s avatar'
C*****1 bulan yang lepas inAbout Salary & Benefits

Gaji cuti umum tak dibayar majikan

Apa yg boleh kita buat kalau gaji cuti umum tidak dibayar atau majikan memang tak perlu bayar gaji untuk cuti umum?

 
0
S**** N*****'s avatar'
S**** N*****1 bulan yang lepas inAbout Salary & Benefits

majikan tak penuhi hak pekerja.

sy pekerja swasta, bfore raya majikan ada inform kpd smua pekerja untuk apply cuti iaitu unpaid leave untuk raya jdi sbg pekerja sy mmng ada apply , so harini terima gaji... Baca lagi
0
N** F******* A****** B* H******'s avatar'
N** F******* A****** B* H******2 bulan yang lepas inAbout Salary & Benefits

MENETAPKAN GAJI RM500 SEBULAN

boleh kah company menukarkan gaji dari basic Rm1500 kpd Rm500 dan memberikan komisyen sebanyak rm2 untuk 1 pembelian . Dan lead mesej yang masuk tidak la banyak dan berqu... Baca lagi
0
M******* A*** M****'s avatar'
M******* A*** M****2 bulan yang lepas inAbout Salary & Benefits

Gaji sepatutnya dengan pengalaman kerja 2-3 tahun Safety Supervisor

halu semua , sy perlukan pendapat sy dh berkerja nak masuk tahun ketiga sebagai safety supervisor . Boleh sy dptkan para pendapat utk sharekan nilai gaji yg sy sepatutnya... Baca lagi
0
M******* T****** A****'s avatar'
M******* T****** A****2 bulan yang lepas inAbout Salary & Benefits

Saya baru sahaja masuk dalam dunia pekerjaan. Saya tidak tahu adakah wajar gaji saya cuma 1600 tetapi bekerja 28 hari sebulan dan 14 jam sehari?

Saya bekerja di restoren sebagai pelayan,saya bekerja dari jam 7pgi smpai 9mlm tanpa dibagi waktu rehat pekerja,manakala cuti saya dalam sebulan cuma 2 hari,bolehkah saya... Baca lagi
1
Fatin Shazwani Abd Hakim's avatar'
Fatin Shazwani Abd Hakim3 bulan yang lepas inAbout Salary & Benefits

Gaji atau Komisyen Yang ke Hold Oleh Majikan, dan hanya bekerja sebagai sales assistant

bolehh ke majikan hold gaji atau komisyen pekerja?situasi dia, saya hanya bekerja sebagai sales assistant dan gaji hanya RM1500 basic. tetapi majikan buat notis berhenti ... Baca lagi
0
S*** H**** O***'s avatar'
S*** H**** O***3 bulan yang lepas inAbout Salary & Benefits

Minta pendapat mengenai perlu ke terima tawaran majikan dan bond dengan company.

Assalamualaikum semua, saya nak minta pendapat, skrg sy bekerja di company sbgai QC chemist waktu bekerja 8.30-5 pm jumaat cuti. Majikan offer untuk ambil lesen cepietso ... Baca lagi
0
M******* A*** M****'s avatar'
M******* A*** M****4 bulan yang lepas inAbout Salary & Benefits

Company sy letak ot flat ratr 1.0 , sy kata kalau ikutkan undang2 1.5 , lpstu gaji sy pun bawah 4k so mmg patut utk ot 1.5 rate . Tp dia jwb semua management dkt sini kita letak 1.0 rate for ot . Hm?

Jd nk buat mcm mna sbb semua org staff pun flat ratr 1.0 ot . Dah ckp pasal labour law pun dia kata xleh buat apa sbb semua org dh hire dgn rate mcm tu . Boleh report kt ... Baca lagi
0
M******* A*** M****'s avatar'
M******* A*** M****4 bulan yang lepas inAbout Salary & Benefits

Halu , sy nk bertanya sekarang sy berkerja sebagai safety supervisor bergaji 3k . Tp sy juga membuat scope kerja qs. Sy nk revise gaji sy utk naik , agak2 brp nilai sy nk minta yg logik dan realistik?

Sy boleh bawa utk kerja 2 scope ni , dan management mcm okay dan tolerate nk revise gaji . If ada tips dan feedback nk share kpd sy silakan bkongsi 
0
N** N****** B**** M****'s avatar'
N** N****** B**** M****4 bulan yang lepas inAbout Salary & Benefits

Majikan tidak mahu membayar gaji walau telah menghantar notis berhenti

Hai min, saya telah berkerja selama 1 bulan di sebuah agensi kerajaan dan saya ingin berhenti kerana pekerjaan ini tidak sesuai dgn saya. Saya telah memberi notis semingg... Baca lagi
0