Y*'s avatar'
Y*1 hari yang lepas inAbout Offer Letter

Company Required Re-sign Employment Letter !!!

Previously, the company had implemented a new policy on the employee salary. They divided our salary into 60%, 10% and 30%. 60% is the fixed amount that will be paid each... Read more
0
N** A** F****** I*******'s avatar'
N** A** F****** I*******1 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Mengapa offer letter masih di on hold untuk sekian lama?

Saya ingin bertanya, bagaimanakah proses offer letter berlangsung? adakah pihak HR akan menunggu kata putus dari majikan untuk menggajikan seseorang calon yang telah lulu... Read more
0
S*** K********'s avatar'
S*** K********1 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Dalam slip gaji majikan tolak EIS dalam dalam akan tak tolak

Macam mana kalau majikan ada tolak EIS (SIP) dalam slip gaji. Tapi bila check dlm akaun apps Perkeso dah dekat 1 tahun tak masuk. Apa yang perlu saya buat?

 
1
S**** N*****'s avatar'
S**** N*****2 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Majikan tak bagi offer letter

hello bole tanya , kalau majikan tak bagi offer letter lebih dri 8 bulan tetapi kami telah mula bekerja (training & set up perabot , menu kedai) pada awal tahun janua... Read more
0
N** A** F****** I*******'s avatar'
N** A** F****** I*******2 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Perlu atau tidak saya menulis email untuk mengetahui offer letter status buat kali kedua ?

Saya telah di call oleh pihak HR mengatakan di terima kerja namun offer letter belum di edarkan. Saya pernah membuat panggilan kepada pihak mereka pada bulan 2 bertanyaka... Read more
0
U** F***** B**** M*** B*****'s avatar'
U** F***** B**** M*** B*****2 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

PREGNANT SEMINGGU MASUK COMPANY BARU!

Saya dah sign offer Letter & dah buat medical checkup then tak pregnant. Saya baru masuk kerja dicompany baru then sy check 2line. Kira mcm pregnant anak ke 2. saya a... Read more
0
m******* w**'s avatar'
m******* w**4 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Saya wakil majikan ada Carum Kwsp , tapi tiada buat offer letter, dan baru nak mula carum PERKESO

Saya sebagai wakil majikan ingin bertanya, perniagaan pemilikan tunggal telah mengambil 2 pekerja iaitu dari kalangan ahli keluarga . Sekarang hanya mencarum kwsp sahaja... Read more
0
S*** R******** S***** b**** W** M*** R****'s avatar'
S*** R******** S***** b**** W** M*** R****4 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Adakah saya terikat dengan kontrak walaupun saya belum menandatangani surat tawaran atau apa - apa surat rasmi ?

saya telah bekerja hampir 6 bulan dan saya masih belum menerima offer letter. apabila diminta majikan beritahu pihak HR belum ambil tindakan. semasa saya sudah tamat prob... Read more
0
M******* S******* A***'s avatar'
M******* S******* A***4 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Boleh saya tahu offer letter ini untuk semua jenis level ke? (termasuk operator,cleaner dan bahagian management dll) atau hanya bahagian level management sahaja?

company saya bagitahu offer letter tak perlu untuk operator semua based on akta2 
0
A****** H****'s avatar'
A****** H****4 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Company update New Offer Letter after joining 3 years, is it can?

Hi, Saya sudah bekerja dengan company sekarang sejak 2020. Masa tu sudah dapat offer letter. Tapi, company ada bagi updated offer letter pada 2024 (Sebab company ada adj... Read more
0
N** N****** B**** M****'s avatar'
N** N****** B**** M****5 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Majikan tidak mahu memberikan offer letter, butiran skop kerja, kadar gaji dan elaun.

Hi min, saya seorg fresh grad dan telah diterima bekerja di sebuah syarikat swasta tetapi tidak diberikan offer letter (hanya diarahkan utk melapor diri pd sekian tarikh)... Read more
0
N** N****** B**** M****'s avatar'
N** N****** B**** M****5 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Offer letter tidak masih tidak diterima tetapi telah diberi tarikh utk melapor diri melalui panggilan telefon.

Hye minmin, saya telah diterima bekerja di sebuah syarikat swasta melalui panggilan telefon (tempoh percubaan 3 bulan). Tetapi saya masih belum mendpt sebarang offer lett... Read more
0
N** A** F****** I*******'s avatar'
N** A** F****** I*******5 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Boleh ker call HR untuk tanya tentang offer letter update walaupun HR telah call kita mengatakan kita bakal diterima kerja?

Pada 10/1/24, HR ada menghubungi saya mengatakan bahawa saya bakal diterima kerja namun masih dalam processing dan HR juga meminta saya agar tidak mencari kerja lain dahu... Read more
0
A**** M**** B** A** R*****'s avatar'
A**** M**** B** A** R*****5 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Tidak terima offer letter selepas bekerja lebih 5bulan, boleh ke berhenti kerja 24jam?

Sy bekerja di syrkt swasta, tidak pernah diberitahu/di tawarkan tentang offer letter, hanya persetujuan bekerja melalu whatsapp. Sy jugak tidak pernah baca secara rasmi a... Read more
0
D**** M****** B**** A** R*****'s avatar'
D**** M****** B**** A** R*****5 bulan yang lepas inAbout Offer Letter

Meminta untuk membuat adjustment semula tentang gaji setelah dapat tawaran baru di syarikat lama saya

Situasi.. saya memohon satu interview perkerjaan, dan mendapat surat tawaran gaji 2000 yg sebelum ini gaji saya 1830 pada tahun 2023 di tempat lama. Pada awal 2024, saya ... Read more
0