S*** K********'s avatar'
S*** K********1 minggu yang lepas inOther Career Advice

Belajar bidang pertanian

Dulu masa saya ambik bidang pertanian kat UPM ada org kampung ckp...Buat apa masuk universiti kalau ambik pertanian..susah dapatkerja. Alhamdulillah lepas final exam, nex... Baca lagi
0
S*** A***** B**** A********'s avatar'
S*** A***** B**** A********1 minggu yang lepas inOther Career Advice

Nak Cari Kerja Yang Bersesuaian Dengan Passion

Hi Semua,Saya nak kongsi kisah saya. Sekarang saya bekerja dalam bidang IT, gaji besar jugak, tapi stress teramat. Saya berniat nak tukar bidang, even gaji lebih rendah d... Baca lagi
0
Y***** A*****'s avatar'
Y***** A*****2 minggu yang lepas inOther Career Advice

Is it worth it to change your career from accounting to customer service?

6 years experience as acc assistant but got no progress in career. So I was thinking to change my career in customer service line but is it stressful and worth it? Need s... Baca lagi
0
Edward Khoo's avatar'
Edward Khoo1 bulan yang lepas inOther Career Advice

Mempertimbangkan perubahan kerjaya

Hai Semua,Saya sedang mempertimbangkan perubahan kerjaya dan amat menghargai pandangan dan nasihat anda. Selepas bertahun-tahun berkhidmat dalam Customer Operations, saya... Baca lagi
0
I**** W***** B** M*****'s avatar'
I**** W***** B** M*****1 bulan yang lepas inOther Career Advice

Protegee atau permanent

Saya baru masuk bekerja sebagai protegee di syarikat A. Setakat environment positive dan saling supportive cumanya seperti yg kita tahu di syarikat A banyak kerja dan keb... Baca lagi
0
N** M******* I*** I****** B** N** B*****'s avatar'
N** M******* I*** I****** B** N** B*****1 bulan yang lepas inOther Career Advice

Keliru mana patut pilih

Selepas 3 tahun 9 bulan bekerja dalam syarikat A. Saya amik keputusan meletakkan jawatan dan beralih ke syarikat B. Dalam proses notice sebulan letak jawatan saya berjala... Baca lagi
0
Z******* M*******'s avatar'
Z******* M*******2 bulan yang lepas inOther Career Advice

Ragu-ragu untuk mohon kerja. Perlukan advice.

saya fresh grad computer science study area web development tapi waktu intern dulu company bagi kerja Business analyst. Sekarang ni bila nak cari kerja saya ragu ragu nak... Baca lagi
0
SARAHFIZA BINTI AHMAD JAMAL's avatar'
SARAHFIZA BINTI AHMAD JAMAL2 bulan yang lepas inOther Career Advice

Impak jarak pengganguran dalam resume dan pemilihan pekerjaan yang tidak memenuhi 100% kreteria syarikat

Saya lepasan diploma dalam bidang engineering. Selepas tamat latihan industri saya selama 6 bulan (berpengalaman dalam kerja technical), saya menggangur selama 2 bulan da... Baca lagi
0
A**** A**** b** A****'s avatar'
A**** A**** b** A****2 bulan yang lepas inOther Career Advice

Tempoh mengagur bagi fresh graduate

Hello, Saya baru sahaja tamat pengajian ijazah sarjana muda pada bulan February tahun ini, akan tetapi saya berasa ragu dan tidak yakin untuk memohon kerja. Saya perlu ma... Baca lagi
0
N***** T***'s avatar'
N***** T***2 bulan yang lepas inOther Career Advice

Understanding Fishbone Diagram

Understanding Fishbone Diagram
My lead taught us to use fishbone diagram to breakdown problem(s). All my colleagues are implementing it but I’m having a hard time understanding it. Anyone can share the... Baca lagi
0
U** F***** B**** M*** B*****'s avatar'
U** F***** B**** M*** B*****3 bulan yang lepas inOther Career Advice

MASUK COMPANY LAMA SUDAH 2 THEN KERJA 2 MINGGU DAPAT OFFER DARI COMPANY BARU.

Dulu saya pernah bekerja di syarikat A, dri dec 2021 sehingga feb 22. mereka tamatkan contract sy atas faktor supervisor sy pecah amanah dan kebetulan saya nak bersalin. ... Baca lagi
0
M******* S****** F****'s avatar'
M******* S****** F****3 bulan yang lepas inOther Career Advice

Hi want to ask and know about work environment, im fresh grad

Hi want to ask, if we don't like the work that we do and the work also not really suitable with our future career planning, but the company has confirm our employment aft... Baca lagi
0
N***'s avatar'
N***3 bulan yang lepas inOther Career Advice

Ok i nak berhenti kerja.. I bagi surat resign 18 February tempoh sebulan(18 march) tapi company I hold gaji bulan February.. Dan 7 march dh sampai sekarang tak dapat gaji.. Boley ke majikan hold gaji?

Ok i nak berhenti kerja.. I bagi surat resign 18 February tempoh sebulan(18 march) tapi company I hold gaji bulan February.. Dan 7 march dh sampai sekarang tak dapat gaji... Baca lagi
0
N** N******* b**** N** M****** A***'s avatar'
N** N******* b**** N** M****** A***3 bulan yang lepas inOther Career Advice

Tak tahu nak pilih yang mana untuk next kerjaya. Boleh minta advice dari yg berpengalaman.

Hi semua. Sy dilema nak membuat pilihan skrg. FYI, sy last bekerja di company skrg dlm 2 minggu lg. Sy cari keje lain sbb sy stress dgn tmpt keje skrg. dept lain x tahu b... Baca lagi
0
M******* N** A**** b** Z****** *'s avatar'
M******* N** A**** b** Z****** *4 bulan yang lepas inOther Career Advice

belum mendapat sebarang tawaran kerja dan panggilan interview

2 bulan lepas saya baru sahaja diberhentikan kerja. Setakat ini saya tidak mendapat mana-mana panggilan interview atau tawaran kerja. saya dah apply kerja di beberapa pla... Baca lagi
0